.
Belinda Voorspoels
vrijdag 18 oktober 2024

Belinda Voorspoels: “Ik wilde het zo intiem mogelijk beleven” 

Dat is gelukt 

Belinda Voorspoels zal haar thuisbevalling niet snel meer vergeten. Het was een van de mooiste momenten uit haar leven en haar hond zat hierbij op de eerste rij. Gelukkig had Belinda al van bij het begin een gerust gevoel in de bevalling.

“Men zegt vaak dat ouderschap een oefening in loslaten is. Wel, dat begint al tijdens de zwangerschap. Voor een natuurlijke bevalling is het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Mijn partner en ik hadden op voorhand een cursus HypnoBirthing gevolgd. Dat heeft niks met hypnose te maken, maar leert je te vertrouwen op de natuurlijke kracht van je lichaam en geest”, vertelt ze aan Primo.

Dat ze een bekend gezicht is van televisie was niet de oorzaak waarom Belinda graag thuis wou bevallen. Het is tenslotte niet de eerste keer dat een bekend iemand naar het verloskwartier moet om te bevallen.

“Ik wilde de geboorte gewoon zo intiem mogelijk beleven, samen met mijn partner en de vroedvrouwen met wie we een vertrouwensband hadden. In een ziekenhuis word je omringd door onbekenden en fel wit licht. Alleen al daarvan zou ik stress krijgen. Thuis daarentegen... ben ik gewoon thuis en voelt heel mijn systeem zich veilig om de natuur haar gang te laten gaan.”

Bio van Belinda Voorspoels Mercedes