.
Belle Perez
maandag 11 maart 2024

Belle Perez: “Niet veel mensen weten dat”

Ze mag vaak naar het buitenland

Wanneer je in de showbizzwereld terechtkomt, kom je in een wereld terecht van veel glitter en glamour, maar ook in een wereld waar je goed moet opletten dat men je niet bedriegt of beliegt. Belle Perez kwam in het wereldje terecht dankzij haar single ‘Hello World’ en was vooral blij dat ze mocht zingen. Alles wat erbij kwam, dat was niks voor haar.

“Plots had iedereen een mening over mij, mijn stemkleur, kapsel, accent... Als 23-jarige is dat pittig. Aan de andere kant had ik de showbizz nodig. Ik was administratief bediende bij een bouwkranenbedrijf en was nooit verder geweest dan Hasselt. Die doorbraak is mijn redding geweest, het duwtje dat ik nodig had om mijn dorp en relatie vaarwel te zeggen en de wereld in te trekken”, zegt Belle in Dag Allemaal.

Dat zotte leven van toen heeft de zangeres nu niet meer, maar ze moet ook gewoon toegeven dat ze dat ook niet mist. Maar het buitenland is nooit veraf.

“Niet veel mensen weten dat, maar ik word regelmatig geboekt in het buitenland. Ik zat recent in Amerika, Marokko, China en Oezbekistan voor privéfeesten. Mensen willen een latin-getinte act die betaalbaar is, aan Jennifer Lopez of Shakira betalen ze zich blauw. Maar als je echt een carrière wil in het buitenland, moet je maanden van huis weg zijn. En dat ambieer ik niet meer, ik wil zoveel mogelijk bij mijn gezin zijn. Belle Perez blijft mijn podium-alter ego. Zodra ik me in de kleedkamer ontschmink, mijn wimpers afdoe en mijn badjas aantrek, ben ik weer mama, partner, zus, dochter... Ik heb die twee werelden nodig.”

Bio van Belle Perez

Meer Over:

Belle Perez