.
Ben Roelants
woensdag 28 december 2022

Ben Roelants: “Moeilijk om zomaar een naam te noemen”

Al is hij misschien een goede optie

De Rode Duivels moeten verder zonder Roberto Martinez. Na het geflopte WK besloot Martinez om een stap aan de kant te zetten en kunnen de Rode Duivels op zoek naar een nieuwe coach.

De meningen wie het moeten worden zijn verdeeld, al heeft iedereen zo wel zijn eigen idee van de perfecte opvolger. Ook Ben Roelants vertelt het in Dag Allemaal.

“Moeilijk om op basis van sportieve argumenten een naam te noemen. Doe mij dus maar Louis van Gaal, de Nederlandse bondscoach. Omdat het dan eindelijk nog eens plezant wordt rond de Rode Duivels en we op z’n minst grappige persconferenties zullen beleven. Da’s toch ook al iets.”

En dat is een mening die ook Omar Souidi deelt. Ook volgens hem hoeven we niet te twijfelen en moeten van Gaal zien binnen te halen.

“Hij is de strafste coach van dit WK, en heeft de realistische filosofie die onze Duivels al lang ontberen. Zoals hij pers en spelers benadert, ook dat is topklasse. Maar mocht Van Gaal het niet willen, dan is Michel Preud’homme ook een goede optie.”

Bio van Omar Souidi, Louis van Gaal en Michel Preud'homme