.
Veronique De Kock
zaterdag 24 december 2022

Véronique De Kock: “Hij krijgt de vechtlust er wel weer in”

Zij schuift hem naar voren als opvolger

Wie wordt de opvolger van Roberto Martinez? Het zou zomaar de titel van een nieuw VTM-programma kunnen zijn. Martinez is niet langer bondscoach bij de Rode Duivels en dus wordt er gezocht naar een waardige opvolger.

Véronique De Kock zou Thierry Henry naar voren schuiven. Hij was ooit nog hulpcoach van Martinez, kent de spelers door en door en zal gewoon de lijn doortrekken.

“Ik vond Martinez namelijk een goeie bondscoach, heel warm en aimabel ook. En als ik ook mag zeggen wie ik liever niet zie als coach dan is dat Louis van Gaal. Ik vind dat echt een vreemd figuur.”

Ook Davy Gilles heeft er zo zijn gedacht van wie de opvolger mag worden. Hij zou kiezen voor Preud’homme. Voor hem is dat de ideale man.

“Hij is een winnaar, iemand die vechtlust in een ploeg krijgt. Maar het zal totaal anders zijn zonder Martinez. Hij is veel meer gentleman. Maar misschien hebben we nu wel iemand nodig die de nieuwe jonge garde laat voelen dat ze er alles voor over moeten hebben om hun land te mogen vertegenwoordigen.”