.
Bert Huysentruyt
vrijdag 21 oktober 2022

Bert Huysentruyt: “Mijn hoofd stond er niet meer naar”

Hij was er fanatiek mee bezig

Acteur Bert Huysentruyt heeft de laatste jaren al een aantal keer afscheid moeten nemen van dierbaren. Eerst overleed Luc De Vos in 2014 en 2 jaar geleden overleed Berts vader. En dat midden in corona.

“Ik had een heel goeie band met hem – met allebei mijn ouders trouwens. Papa speelde in verschillende jazzorkesten en als kind ging ik mee naar optredens. Hij was mijn muzikale held”, zucht Bert in Dag Allemaal.

Het was een erg emotionele periode en Bert verloor in die periode heel wat kilo’s. Al heeft zijn foodblog er ook iets mee te maken.

“Ik was heel fanatiek bezig met ‘Finding mini me’ en ik had een hele lijst met alle benamingen voor suiker en daarmee stond ik dan uren in de supermarkt mijn eten uit te zoeken. Op een half jaar tijd ben ik toen 27 kilo afgevallen. Maar ik heb dat niet kunnen volhouden. Toen mijn papa stierf stond mijn hoofd er niet meer naar.”

De papa van Bert was amper 67 en leed aan een zeldzame longziekte waarbij de bloeddruk in de longen abnormaal hoog oploopt, wat op den duur leidt tot hartfalen. “Die ziekte is nog maar tien jaar bekend en wordt daardoor niet zo snel opgemerkt.t”

Bio van Bert Huysentruyt

Meer Over:

Bert Huysentruyt