.
Nicole & Hugo
zaterdag 10 december 2022

Beste vrienden Hugo Sigal: “We konden het niet vatten”

Het was een slechte droom

3 november 2022, die dag zal altijd in het geheugen gegrift staan van Hugo Sigal. En niet meteen om de meest plezante redenen. Op die dag overleed Nicole Josy, zijn vrouw, zijn grote liefde, zijn alles.

Diezelfde avond waren Nicole en Hugo nog uit eten geweest met hun beste vrienden Christel en Didier. Tot nadien het noodlot toesloeg.

“We waren nog niet lang thuis toen hij belde, rond tien uur. ‘Colleke is gevallen en ’t is niet goed.’ Ik verstond hem bijna niet. ‘Ik zit op de spoed in het UZ in Jette, alsjeblieft, kom af!’, zei hij. M’n hart brak toen ik hem daar zag zitten”, blikt Christel terug in Dag Allemaal.

Niet veel later kwam de dokter vertellen dat ze een zware schedelbreuk had. “Het voelde onwezenlijk. Een paar uur tevoren zaten we nog met z’n allen aan tafel. En plots zaten we in een slechte droom. We konden het niet vatten.”

Christel bleef bij Hugo tot Nicole stierf, een intens en verdrietig moment. “Ik had Colleke haar arm vast en hield haar hartslag in het oog. Ze heeft nog gevochten. Soms was de hartslag zo goed als weg, en dan kwam die plots weer terug. Maar ze heeft daar niks van geweten. Om tien over vier ’s morgens zei ik: ‘Nu is het toch precies gedaan.’ En ’t was gedaan, ze was vertrokken…”

Bio van Nicole, Nicole Josy en Hugo Sigal