.
Kevin uit Boer Zkt Vrouw
woensdag 29 maart 2023

Boer Kevin uit ‘Boer Zkt Vrouw’: “Het kostte meer dan het nog opbracht” 

Ze bepalen nu zelf de prijs 

Zowat iedereen in Vlaanderen heeft het al gemerkt dat de voedingsprijzen de laatste tijd enorm zijn gestegen. Jammer genoeg voor Boer Kevin uit ‘Boer Zkt Vrouw’ merkt hij dat niet aan de inkomsten.

“Dat geld belandt niet in de zakken van de boeren, jammer genoeg. Wel in die van de grote bedrijven. Kevin en ik maken voor ons witloof een vaste winterprijs. Gelukkig is ons tarief voor elektriciteit nu gedaald, want wij moeten de wortels van ons witloof koelen en dat kost veel energie”, zegt de vader van Kevin, Geert, in Dag Allemaal.

Kevin is niet altijd frambozenboer geweest. Ooit deed hij ook aan veeteelt. Maar dat was niet langer rendabel.

“Op den duur kostte dat meer geld dan het nog opbracht. Ik was het ook beu dat ik hier mijn handje moest ophouden voor de veehandelaars die op de boerderij kwamen. Zij bepaalden hoeveel de dieren waard waren. Daar hou ik slechte herinneringen aan over en we zijn zo veel geld verloren. Vandaag laten we ons het mes niet meer op de keel zetten, wij bepalen nu zelf wat we vragen voor onze producten.”

Kevin heeft nog een jongere broer, Tim, maar hij heeft geen interesse in het werk op de boerderij. Hij verkiest een job in de bouw. “Hij is ook het huis uit en woont met zijn vriendin in Moerkerke. Hij sukkelt wel met zijn heup, waardoor zware fysieke arbeid sowieso moeilijker wordt.”