.
Thomas uit Boer Zkt Vrouw
maandag 22 april 2024

Boer Thomas: “Het ligt weer allemaal stil”

Het is afwachten

Dankzij ‘Boer Zkt Vrouw’ hebben we allemaal al gezien dat de boerenstiel geen makkelijke stiel is. Boeren moeten hard werken en leveren ook vaak in onzekerheid. Bovendien weten ze op dit moment ook niet wat er van hen verwacht wordt met het stikstofakkoord.

“Nu de verkiezingen eraankomen, ligt het weer stil, en daarna is het wachten op de nieuwe regering. Maar ik blijf positief. Ik denk dat weinig mensen beseffen dat onze landbouw wereldtop is op het vlak van dierenwelzijn, gewassenbescherming en kwaliteit. Het complete productieproces wordt hier gecontroleerd, terwijl geïmporteerde producten enkel getest worden op het eindresultaat. En vlees uit Argentinië of groenten uit Kenia naar hier transporteren, is dat dan milieuvriendelijk”, vraagt Thomas zich af in Dag Allemaal.

Op zijn boerderij heeft Thomas op dit moment 180 actieve melkkoeien. Daarbij hebben ze ook nog het jong vee en de droogstaande koeien. Die laatste zijn koeien op zwangerschapsverlof.

“Twee maanden voor ze kalven, zetten we ze op rust, zodat hun uier eens helemaal herstelt. In China zijn er boerderijen met wel 100.000 koeien. Ik kan me moeilijk voorstellen dat die eigenaars bezig zijn met het welzijn van hun dieren en personeel, zij willen gewoon zoveel mogelijk winst maken.”