.
News Image

Boksleraar van Jan Jaap van der Wal stuurde een boze mail naar Gert Verhulst

Uitspraak Gert Verhulst zette kwaad bloed

Jan Jaap van der Wal zit voor zijn talkshow ‘Jan Jaap op zondag’ in hetzelfde pand als de redactie van ‘De tafel van vier’. Zijn boksleraar stuurde een kwade mail naar Gert Verhulst voor het gebruik van het n-woord, weet Humo.

Jan Jaap is zich de laatste jaren veel bewuster van dat soort gevoeligheden onder meer door gesprekken met comédienne Dena Vahdani en tv-maakster Eva Kamanda. “Als ik echt overtuigd ben van een grap, zal ik ze maken, maar ik stel mezelf graag ter discussie.”

Mensen met een migratieachtergrond spreken Jan Jaap sneller aan. Hij is hier immers zelf ook immigrant. Men bekijkt hem soms weleens als ‘De Buitenstaander Die Wat Durft Te Zeggen’. “Ik beschouw dat zelfs als een soort officiële functie, een eremedaille waar ik bijna krom van loop”, lacht hij.

Jan Jaap van der Wal mocht voor zijn talkshow zijn eigen redactie samenstellen en dat is bijzonder fijn. “Ze graven mee naar humor, maar willen er ook iets mee zeggen. Dat vind ik belangrijk. Ik wil mensen laten lachen én gedegen informeren”, verduidelijkt hij in Humo.