.
Boudewijn de Groot
zaterdag 2 maart 2024

Boudewijn de Groot: “Dat kan al eens kwetsend zijn”

Hij wilde niet met anderen praten

Het mag gezegd zijn, de nummers van Boudewijn de Groot blijven tijdloos en worden nog elke dag door heel wat mensen beluisterd. Alles wat hij in zijn leven heeft meegemaakt heeft hij omgezet naar een nummer en dat heeft tientallen klassiekers opgeleverd.

Maar behalve muziek heeft Boudewijn nu ook een boek klaar. Het is een stevig boek geworden, want het weegt maar liefst 3 kilo. Maar de zanger is er trots op.

“Ik vind het prachtig vormgegeven. Toen journalist Peter Voskuil met het idee kwam om een boek over mijn oeuvre te maken, was mijn eerste reactie nochtans: liever niet. Ik wou ook zeker geen (auto)biografie. Maar Anja, mijn vrouw, overtuigde me en Peter heeft vijf jaar research gedaan naar alles wat met mijn liedjes te maken heeft! Als ik het nu doorblader, stel ik vast dat het meer openbaringen bevat dan de Bijbel. Peter heeft details en anekdotes ontdekt die ik compleet vergeten was”, zegt Boudewijn in Plus Magazine.

Terwijl de meeste zangers net wel willen dat het een biografie van hun leven zou worden, is het bij Boudewijn net helemaal anders. Hij wilde dat niet en daar had hij een goede reden voor.

“Bij een biografie moet je ook over je relaties met anderen praten en dat kan al eens kwetsend zijn. Dat wil ik absoluut niet. Of mijn leven nou zo interessant is weet ik ook niet. Hoe bepaal je immers wat anderen interessant vinden?”

Bio van Boudewijn de Groot

Meer Over:

Boudewijn de Groot