.
Boudewijn de Groot
zondag 25 februari 2024

Boudewijn de Groot: “Ik probeer niet elk symbool te gaan uitleggen”

Het mysterie moet een beetje blijven

De fans van Boudewijn de Groot zullen het boek van Boudewijn ongetwijfeld al in huis hebben gehaald. Het boek is een terugblik geworden op zijn leven, met een kritische, maar ook liefdevolle blik.

“Je mag geen enkel liedje verguizen’, zeg ik in mijn boek. Er zijn wel liedjes waarvan ik denk: vandaag zou ik ze zo niet meer maken. Technisch is er ook zoveel veranderd. Maar op dat moment vond ik ze erg goed of in elk geval goed genoeg. Ik heb ze op plaat gezet. Ik ga nu niet zeggen: het was maar niks. Alle liedjes behoren tot één geheel, in die zin ligt mijn hele leven in die liedjes”, legt hij uit in Plus Magazine.

In zijn boek heeft Boudewijn het over de verhalen achter de vele liedjes die hij heeft geschreven. Volgens sommige neemt hij daardoor het mysterie een beetje weg rond al die prachtige nummers.

“Ik breng anekdotes rond een liedje, maar ik probeer niet elk symbool of elke metafoor uit te leggen. Die ruimte voor interpretatie moet er nog zijn. Zolang een liedje maar bij iemand iets oproept, is het doel bereikt. Daar gaat het om. Wie ernaar luistert hoeft niet precies te begrijpen wat ik ermee bedoel.”

Bio van Boudewijn de Groot

Meer Over:

Boudewijn de Groot