.
Brecht Heldenbergh
zondag 1 oktober 2023

Brecht uit ‘Blind Getrouwd’: “Dat bracht me niet verder”

Sporten hielp hem erdoor

In het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ werd Brecht Heldenbergh aan Jolien gekoppeld. Het huwelijk leek meteen een schot in de roos. Beiden vonden elkaar heel aantrekkelijk en er viel meteen een last van hun schouders.

Brecht heeft er al een relatie van 7 jaar op zitten en was daarna zes jaar single. Die stukgelopen relatie heeft veel verdriet met zich meegebracht.

“Ook al is de breuk heel vriendschappelijk verlopen, het deed toch veel verdriet. Maar we waren simpelweg niet meer gelukkig bij elkaar. Elkaar daarom loslaten, dat was een kwestie van respect voor elkaar. Maar toch… die breuk heeft mij dieper geraakt en meer pijn gedaan, dan ik had verwacht. Het heeft lang geduurd voor ik me kon openstellen voor iemand anders”, zegt Brecht in Tv Familie.

Jolien was vooral heel erg enthousiast over zijn empathisch vermogen, iets wat toch een mooie eigenschap is.

“Ik ben een gevoelsmens, net als Jolien. En net als zij vind ik het enorm belangrijk om over gevoelens te kunnen praten. Je moet als man geen steen zijn, hé. In het verleden was ik wel eerder gesloten. Toen ik nog bij mijn ouders woonde en met iets zat, trok ik naar mijn kamer. Maar dat bracht me niet verder. Sporten heeft mij er doorheen gehaald.”

Bio van Brecht Heldenbergh