.
Brecht De Geyter
dinsdag 20 september 2022

Brecht uit Blind Getrouwd: “Ik durfde het woord zelfs niet uit te spreken”

Hij worstelde met zichzelf

Het huwelijk tussen Brecht De Geyter en Dziubi Steenbergen in ‘Blind Getrouwd” is bijna te mooi om waar te zijn. De klik tussen de mannen was er meteen en er was ook meteen een flinke dosis aantrekkingskracht aanwezig.

“Dziubi straalde gewoon. Een gevoel van verliefdheid moet bij mij wel altijd groeien en is er nooit van bij de start. Ik ben alvast heel geïnteresseerd om hem te leren kennen”, straalt Brecht in Tv Familie.

Met Brecht en Dziubi hebben we dus opnieuw een homokoppel in het programma. Al is Brecht nog niet zo heel lang uit de kast gekomen. Pas op zijn 21ste heeft hij het iedereen verteld.

“Mijn jeugd was best triest. Ik kon mezelf niet zijn. Ik sloot me op binnen het geheim van m’n geaardheid. Ik had geen voorbeeldfiguur. Ik groeide op in een beschermende familie, zat op een conservatieve school. Het woord ‘homo’ was ook zo…. Tja, ik durfde het zelfs niet uit te spreken.”

Gelukkig vond Brecht toch de kracht en moed om het naar buiten te brengen. Brecht ging studeren in Gent en daar heerste een enorme openheid. “Toen begon ik plots met een open mind te denken. Ik leerde dat ik gewoon eerlijk moest zijn over mezelf. Toen heb ik op sociale media verteld dat ik gay ben, nadat ik mijn ouders op voorhand had ingelicht.”

Download onze app voor Android of iOS