.
Britt Van Marsenille
zondag 19 mei 2024

Britt Van Marsenille: “Ik heb me daar nooit door laten afremmen”

Ze is daar trots op

Van Ketnet naar één van de populairste programma’s op VRT 1, Britt Van Marsenille heeft al een mooi parcours afgelegd de afgelopen jaren.

“In de tv-wereld ben ik geen Rode Duivel zoals Gert Verhulst of Tom Waes, maar toch mag ik al een hele tijd meespelen in de eerste klasse. En ondertussen blijf ik ook een beetje onder de radar, en dat is precies de plek waar ik me het meest op m'n gemak voel. Laat mij maar lekker in de luwte opereren”, begint Britt in Humo.

Met ‘Factcheckers’ weet Britt altijd miljoenen kijkers te halen. Het eerste seizoen dateert al van 2019 en het is bijna niet te geloven dat het zoveel succes blijft hebben. Maar dat is niet het enige waar Britt trots op is.

“Ik heb me nooit laten afremmen door mijn dyslexie. Taal is lang mijn zwakte geweest, en toch is ze één van de fundamenten geworden waarop ik mijn beroepsleven heb gebouwd. Vroeger struikelde ik van de ene horde naar de andere, maar na elke val sloeg ik het stof van m'n kleren en ging ik gewoon door. Uiteindelijk heeft de goesting het pleit gewonnen, en vandaag durf ik zelfs te zeggen dat Het Woord mijn vriend is geworden. Ja, daar ben ik behoorlijk trots op.”