.
News Image

Brugse Romanie Schotte is Miss België 2017

Ze is familie van ex-wielrenner Briek Schotte.


Romanie Schotte is de opvolgster van Lenty Frans geworden die het afgelopen jaar het kroontje mocht dragen. Lenty Frans is Miss België af en de gelukkige die het kroontje en het lintje een jaar lang mag dragen is de 19-jarige Romanie Schotte uit Brugge.



1ste eredame is Delphine Devos

2de eredame werd Eva Mira

3de eredame is Liesbeth Claus

4de eredame werd Noémie Depré

5de eredame is Mathé Rivera



De galashow startte met een defilé van de dertig finalistes die zich voorstelden. Even later mocht de jonge Nederlandse singer en songwriter Emma Heesters het beste van zichzelf geven.

Aansluitend paradeerden de jongedames in bikini en werden er zes awards uitgereikt. Charlotte Rau kreeg uit handen van Noémie Happart de prijs van Miss Sympathie. Een andere belangrijke award ging naar Leentje Jorissen, die Miss Model werd. Ook Deborah Schols (Miss Charity), Ellen Caen (Miss Sport), Eva Mira (Beach Babe), Laurie Ledoux (Miss sociale media) en Ellen Bacquaert (Miss Talent) vielen in de prijzen en mochten rechtstreeks door naar de Top 12.



Nieuw dit jaar was dat er voor het eerst een tussenstand werd gegeven nadat er nog twaalf meisjes in de running waren. Ook algemene kennisvragen waren er niet meer bij. Nu kregen de dames vier foto's te zien waarbij ze er eentje moesten kiezen om daar dan 20 seconden over te praten.



In de loop van de avond waren er ook nog optredens van jurylid Olivier Laurent, die een speciale versie bracht van My Way. De Romeo's mochten even voor de prijsuitreiking het muzikale gedeelte afsluiten.



​Romanie heeft trouwens al een vriend en dat is de broer van acteur Louis Talpe.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Romanie Schotte, Lenty Frans en De Romeo's