.
Blind Gekocht
vrijdag 31 maart 2023

Caroline Carpentier uit ‘Blind gekocht’: “Durfde niet meer buitenkomen 

Zij werd bedolven onder online haatreacties 

In 2022 namen Caroline Carpentier en haar partner Filip Struyf deel aan ‘Blind gekocht’ op Play4. Daarbij vielen ze op door hun te spenderen budget, dat maar liefst 1 miljoen euro bedroeg, en het hoge eisenpakket dat ze tegenover dat budget leken te zetten.

Vooral Caroline werd daarbij bedolven onder de online haatreacties.

Die ‘haat’ van het publiek ging zelfs zover dat niet alleen Carolines rol als moeder, maar ook de binnenspeeltuin die zij en Filip uitbaten zwaar onder vuur werd genomen: “Zonder ooit een voet in onze binnenspeeltuin te hebben gezet, begon men op Google negatieve recensies achter te laten”, aldus Caroline in Het Laatste Nieuws. Dat laatste ging zover dat het koppel zelfs juridische stappen moest ondernemen.

Maar Caroline vindt dat ook de programmamakers boter op hun hoofd hebben: “Ik begrijp dat televisiemakers vooral goede tv willen brengen, maar ik vind toch dat de makers een vertekend beeld van onze verwachtingen hebben neergezet. Uit alles moest blijken hoevéél wij eigenlijk verwachtten van ons nieuwe huis.” Al benadrukt ze wel dat ze nooit aan hun lot werden overgelaten en dat ze geweldig ondersteund werden door de programmamakers en de psycholoog van ‘Blind gekocht’ in hun struggle om met die harde reacties om te gaan.

Intussen is de storm gelukkig al lang weer gaan liggen. Nu komen er in hun binnenspeeltuin zelfs bezoekers naar haar toe om haar te vertellen dat ze sympathieker is dan dat ze overkwam op televisie. “Dat eerherstel doet me toch plezier”, besluit Caroline.