.
Caroline Maes
vrijdag 20 januari 2023

Caroline Maes: “Dat is the story of our life”

Het is niet altijd makkelijk

20 jaar lang speelt Caroline Maes al de rol van Mieke Van den Bossche in Familie. Ondertussen is het meer dan haar job alleen, en is het eigenlijk gewoon een groot deel van haar leven geworden.

“Tijdens de viering van ’30 jaar Familie’, heb ik gevoeld dat ik voor veel jongere acteurs als een soort tweede mama ben. Ik weet dat ik ook voor veel collega’s méér dan een actrice ben die zomaar even een rolletje komt spelen”, vertelt Caroline aan Primo.

Dat haar collega’s haar zien als meer dan een actrice heeft ze een stukje aan zichzelf te danken. “Ik eis dat voor een stuk ook op. Soms denk ik: ‘Ik zou beter wat vaker mijn mond houden.’ Maar ik ben geëngageerd en mijn rechtvaardigheidsgevoel laat zich zelden het zwijgen opleggen.”

De laatste tijd hebben heel wat acteurs de reeks moeten verlaten en dat vindt Caroline wel erg jammer. Al legt ze zich wel bij de beslissing neer.

“Leuk is dat niet, maar dat is voor acteurs the story of our life. Elke exit voelt onnatuurlijk aan. Soms hakt zo’n gedwongen afscheid er wel in, hoor. Het moeilijkste is nog hierover zwijgen tegen de buitenwereld.”

Bio van Caroline Maes

Meer Over:

Caroline Maes Familie