.
Caroline Maes in aflevering 7214 van Familie
woensdag 4 oktober 2023

Caroline Maes: “Ik weet niet of ik het dan had volgehouden”

Ze speelt de rol al 21 jaar

De rol van Mieke Van den Bossche wordt nu al zo’n 21 jaar lang gespeeld door actrice Caroline Maes. Zij had nooit gedacht dat ze de rol zo lang zou spelen. Ze werd gevraagd om de rol één maand te spelen, maar dat draaide helemaal anders uit.

“Hoewel ze niet altijd de juiste dingen doet of zegt, merk ik zowel op straat als op sociale media dat Mieke geliefd is. Ze heeft ook een hele evolutie doorgemaakt: van brave verpleegster over een pittige directiesecretaresse naar de CEO van een bedrijf. Dat maakt het boeiend. Ook voor mij. Was ze altijd het brave verpleegstertje gebleven, dan had ik het vast niet zo lang volgehouden”, klinkt het in Primo.

In die 21 jaar is het al een komen en gaan geweest van acteur in de reeks en dat zorgt er toch voor dat Caroline niet vergeet dat het van de ene op de andere dag ook met haar rol kan gedaan zijn.

“Als actrice ben je nooit onverwoestbaar. Bij elke exit had ik het gevoel dat ik misschien wel de volgende kon zijn. Maar dat ervaar ik als positief. Meer dan eens heb ik mezelf moeten heruitvinden, maar dat houdt je scherm en wakker.”