.
Caroline Maes in Familie - aflevering 7056
vrijdag 23 december 2022

Caroline Maes: “Op zo’n moment wil je niet de preutse begijn zijn”

Daardoor werd ze intimiteitscoach

Wie op de set van ‘Familie’ beroep wil doen op een intimiteitscoach, die krijgt de hulp van collega Caroline Maes. Sinds kort is ze aangesteld als intimiteitscoach en helpt ze haar collega’s graag bij de intieme scènes.

“Het is soms voor een regisseur niet makkelijk om expliciet te zeggen wat hij wil zien in beeld. En dan ben ik er als tussenpersoon. Wanneer je als tussenpersoon de misschien onhandig geformuleerde woorden van een regisseur kunt vertalen naar handvatten waar een acteur iets aan heeft, is dat een win-winsituatie voor iedereen”, zegt Caroline in Primo.

Die gesprekken worden vooraf gevoerd met iedereen die bij de scène aanwezig moet zijn. Dan worden de grenzen van de acteurs besproken en worden er afspraken gemaakt.

“Wanneer je moet presteren onder tijdsdruk of er een crew van twintig man rondom jou staat, wil jij niet de preutse begijn zijn die de bol ophoudt. En dan kunnen er grenzen overschreden worden. Ik lees dus op voorhand alle scenario’s van ‘Familie’ door.”

Caroline is nog niet zo heel lang intimiteitscoach en is er mee begonnen rond de heftige ontvoering van Hanne Van den Bossche. “Daar ben ik begonnen met het begeleiden bij de dreigende intimidatiescènes. Het begeleiden van deze plot is door iedereen op de set positief onthaald. Ook voor de regisseur was het makkelijk, hij kon zich maximaal concentreren op de praktische zaken zoals beeld en geluid.”

Bio van Caroline Maes

Meer Over:

Caroline Maes Familie