.
Carry Goossens
dinsdag 31 mei 2022

Carry Goossens: “Ik heb er mijn leven voor laten vallen”

"Wat blijft er nog van over"

Carry Goossens is al jarenlang een erg geliefd acteur op televisie en in het theater. De man heeft ondertussen de leeftijd van 69 jaar bereikt en hij begint steeds meer en meer aan zijn pensioen te denken. Dat hij deze zomer misschien wel voor één van de laatste keren op de theaterplanken staat, doet hem ook terugdenken aan de gloriedagen die het theater ook gekend heeft.

“Ik wil genieten van mijn job, waarvoor ik heel mijn leven liet vallen. Maar het theaterlandschap is momenteel een ramp. De stadschouwburg wordt afgebroken en Toneelhuis dreigt zijn subsidies te verliezen. Wat blijft er binnen tien jaar in godsnaam nog over in Antwerpen”, vraagt Carry zich af in Gazet van Antwerpen.

Fysiek en mentaal zou Goossens nog enkele jaren kunnen doorgaan, maar toch is de overweging om te stoppen groot. Ondanks dat hij nog vaak gevraagd wordt, wil de acteur liever in schoonheid eindigen.

Deze zomer staat Carry nog eens op de planken met Danni Heylen, met wie hij in 'De Kampioenen’ heeft samengespeeld. Ook zij denkt al eens na over haar toekomst. “Ik ga volgend jaar nog een jaar door en speel een door corona uitgesteld stuk. Het zijn wel veel reisvoorstellingen, dus ik moet bekijken of dat nog meevalt.”

Zowel Carry als Danni voelen steeds minder en minder respect voor hun job en dat begint enorm door te wegen op de twee. “Weet je dat ik nog altijd de vraag krijg wat ik overdag voor werk doe”, zucht Danni.

Download onze app voor Android of iOS