.
Après Ski met Carry Goossens en Lea Witvrouwen
vrijdag 13 januari 2023

Carry Goossens: ”Ik vloek graag”

Hij veegde ‘zijn botten’ aan opmerkingen van de grote bazen

Hij is grootgebracht in een volkse buurt met een vader die om de drie woorden ‘godverdomme’ zei. “Ik weet nog dat Chris, mijn vrouw, in het begin dat we elkaar leerden kennen, zei: ‘Carry, jij vloekt zo veel!’ Maar dat was a way of life. Niet uit boosheid maar uit gewoonte”, zo onthult Carry Goossens aan Primo.

In de katholieke theaterkringen was vloeken echter ‘not done’. “Daar mochten we hooguit ‘verdorie’ of ‘potvolklodde’ zeggen. Vloeken werd niet gedaan. Een beetje zoals in Amerika. Daar wordt het woordje ‘fuck’ ook voortdurend weg gebiept”, verneemt Primo van Carry Goossens.

Hij ging de laatste jaren regelmatig naar Amerika, waar geloof nog een enorme rol speelt. “Zelfs in een dorpje met maar dertig inwoners zijn er verschillende kerken. Die bijbelgenootschappen daar zijn ongelofelijk”, aldus Carry.

Ten tijde van ‘Lili en Marleen’ kreeg hij ook regelmatig van de ‘grote bazen’ te horen dat hij wat minder moest vloeken.

“Die reeks speelde zich echter af in een andere tijd en Jef was een pure volksmens, dus ik heb daar vierkant mijn botten aan geveegd”, vertelt Carry Goossens al lachend.

Bio van Carry Goossens