.
Celine Dept en Michiel Callebaut
woensdag 2 november 2022

Celine en Michiel: “Hij was nog niet overtuigd”

Ze maakten de film op dertien dagen tijd

Het is vakantie en dat wil zeggen dat ouders weer massaal met hun kinderen naar de bioscoop trekken. Dit keer is dat voor onder andere ‘Rewind’, de film van Céline Dept en Michiel Callebaut, alias CeMi.

Céline en Michiel zijn razend populair bij de jeugd en hun YouTube video’s worden elke dag massaal bekeken. Ze zijn er fulltime mee bezig en verdienen er goed hun brood mee. Een bioscoopfilm kon dan ook niet uitblijven.

“Productiehuis Sputnik vroeg of we het leuk zouden vinden om een film te maken. We hebben lang nagedacht, maar ‘Rewind’ stond ons aan. Het gaat over leuke challenges en onze verhalen. Zo begon het te kriebelen”, zegt Céline in Het Laatste Nieuws.

Michiel was iets minder overtuigd en heeft zich moeten laten overtuigen door Céline. “Dat worden lange dagen en we zullen geen tijd meer hebben voor onze video’s, dacht ik. Maar het viel uiteindelijk wel mee hoor. Het waren maar dertien draaidagen.”

De film opnemen was wel een grote uitdaging voor het koppel, want het was toch niet zoals hun eigen YouTubevideo’s. “We hebben op de set een paar acteerlessen gekregen. Bovendien mochten we tijdens het acteren ook niet in de camera kijken. Dat is toch anders dan bij onze YouTube-video’s.”

Bio van Celine Dept en Michiel Callebaut