.
Celine Dept en Michiel Callebaut
zondag 13 november 2022

Céline en Michiel: “We worden vooral door hen vastgeklampt”

Het was niet per se hun bedoeling

Voor velen lijkt het geen echte job: video’s posten op Youtube. Maar Céline Dept en Michiel Callebaut verdienen er toch mooi hun brood mee. Al zeggen ze wel dat de job niet te onderschatten valt.

“Elke mens kan een video posten die viraal kan gaan, maar succes op lange termijn heb je pas wanneer e filmpjes samenhang hebben. Wij maken vooral video’s waarin we elkaar uitdagen, doen voetbalstunts, brengen liedjes en parodieën op liedjes. Je moet ook trends volgen. Wanneer je de muziek van het moment gebruikt, is de kans groter dat platformen je video’s aanbevelen”, legt het koppel uit in Het Laatste Nieuws.

De populariteit van CéMi is ongezien. Rustig over straat wandelen dat wordt een grote uitdaging, want de twee worden volop herkend.

“We merken dat we vooral door kinderen en jongeren tussen 8 en 16 worden aangeklampt. Nochtans hebben we nooit gezegd: voor hen gaan we video’s maken. Het enige plan was: we willen onze job maken van YouTube-video’s”

Céline en Michiel zijn 7 dagen op 7 bezig met het maken van content voor hun YouTube-kanaal. Tot 3 keer toe posten ze er een video op. “We doen echt alles zelf, maar zijn wel op zoek naar hulp. We hebben zelfs geen cameraman. Ik monteer alles en krijg last van mijn ogen. Heel confronterend, ik ben amper 26 en moet de hele tijd knipperen omdat ik zo lang voor een scherm zit.”

Bio van Celine Dept en Michiel Callebaut