.
Kürt Rogiers, Kamal Kharmach, Celine Van Ouytsel, Stephanie Planckaert, Nathalie Meskens
zondag 3 maart 2024

Celine Van Ouytsel: “Ik ben toch wel voorzichtiger geworden”

Dat smeet ze buiten

Haar deelname aan ‘Een Echte Job’ is ondertussen al 6 maand geleden, maar toch blikt Celine er nog altijd met veel goede herinneringen op terug.

“Het was een heel leerrijke ervaring. Mijn appreciatie voor verpleegkundigen is alleen maar gegroeid. Ik wist wel al dat het heel hard werken is. Het is fysiek best zwaar, maar je moet ook over een heel brede kennis beschikken en elk ziektebeeld kennen. Heel straf. Ik vond het ook mooi om te zien dat er zelfs in heel slechte situaties toch nog steeds veel liefde en hoop heerst”, zegt Celine in Story.

Door de job eventjes te mogen uitoefenen is Celine als mens ook een beetje veranderd. Ze staat nu veel voorzichtiger in het leven.

“Ik ben toch wel voorzichtiger geworden. Ik waarschuw voortdurend familie en vrienden voor mogelijke gevaren. In het begin lachten ze mij daarmee uit. Ik heb zelf meteen mijn frietketel weggedaan, want die is echt levensgevaarlijk, en ik ben extra waakzaam voor warme dranken, kokend water en vrachtwagens in het verkeer. Tegelijkertijd sta ik ook wel met meer vertrouwen in het leven. Heel contradictorisch, maar ik heb gezien hoe mooi het is dat mensen elkaar helpen en dat je echt wel in goede handen bent hier.”

Bio van Celine Van Ouytsel