.
Chadia Cambie
zondag 14 januari 2024

Chadia Cambie: “ Ze leerde me wat echt belangrijk is”

Ze ging terug naar de essentie

Het is al vaker gezegd dat programma’s als ‘Down The Road’ de kijk van de mensen naar mensen met een beperking hebben moeten bijstellen. Heel wat mensen hadden een verkeerd beeld van die mensen en dat heeft het programma nu gelukkig weten rechtzetten.

Ook Chadia Cambie heeft een dochtertje met het syndroom van down. Zij heeft de voorbije jaren veel geleerd van haar dochtertje.

“Ze heeft me gekatapulteerd naar de essentie en heeft me geleerd de écht belangrijke dingen in het leven te onderscheiden van de minder belangrijke. Gezondheid, liefdevol omgaan met elkaar, het beste uit elkaar halen. Oprechtheid. En gewoon genieten van kleine dingen en mogen zijn wie je bent. Ja, er is een Chadia voor en een Chadia nà de geboorte”, klinkt het in Primo.

Cambie hoopt op een normale toekomst voor haar dochtertje en ze hoopt dat de maatschappij daaraan wil meewerken.

“In onze maatschappij moeten mensen met een beperking er gewoon bij horen, ook op het vlak van werk. Onze Downies, zoals ik ze noem, kunnen veel meer dan je denkt, hoor. Ieder op hun eigen manier. Zij hebben ook talenten en sterktes. Onze inspriratiebron is de Zuid-Afrikaanse Sheri Brynard met down die haar lerarendiploma behaalde en de wereld rond gaat. We hebben haar ontmoet in Brugge. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen is de boodschap!”

Bio van Chadia Cambie

Meer Over:

Chadia Cambie