.
Charlotte Timmers
woensdag 10 april 2024

Charlotte Timmers en Ron Cornet in de hoofdcast 14-18

Twee nieuwe topnamen!

Studio 100 kondigde woensdag de nieuwste leden van de hoofdcast aan voor de nieuwe versie van de spektakel-musical 14-18, die vanaf 2 juni 2024 te zien zal zijn in het Pop-Up Theater in Puurs. Charlotte Timmers zal de rol van Céline vertolken, de toegewijde verpleegster aan het front. Ron Cornet voegt zich bij Marc Peeters in de rol van generaal. Deze maand gaan de repetities van start, waarmee de laatste rechte lijn naar de première is ingezet.

De verwachtingen voor deze nieuwe uitvoering van 14-18 zijn hooggespannen, en niet zonder reden. Met al bijna 100.000 tickets twee maanden voor de première, belooft deze musical wederom een overweldigend succes te worden. Het gaat dan ook om een nieuwe versie van de musical: nieuwe muziek, spectaculaire decors en nog zoveel meer. Samen met de unieke, rijdende tribunes zal dat voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers een heel nieuwe kijk op dit aangrijpende verhaal geven.

Gert Verhulst, bezieler: "Met de toevoeging van Charlotte Timmers en Ron Cornet aan onze indrukwekkende cast, belooft de nieuwe versie van 14-18 meer dan ooit een onvergetelijke ervaring te worden. Het is een eer om dit verhaal, dat zo nauw aan ons hart ligt, opnieuw te mogen vertellen. We kijken ernaar uit om ons publiek opnieuw te ontroeren en te inspireren met deze bijzondere productie."

Charlotte Timmers: “De voorstelling 14-18 ligt me nauw aan het hart. 10 jaar geleden heb ik de voorstelling gezien en was ik echt overdonderd. Ik ben dan ook heel enthousiast om in één van de grootste theaterproducties van het land mee te spelen. Ik heb wel een portie gezonde stress, want het is mijn allereerste rol in een musical!"

Ron Cornet: “Wat een spannende uitdaging! Want ook al heb ik al heel wat kilometers op de teller, zo’n grote productie is toch wel nieuw voor mij. Ik ben dan ook vereerd om hiervan deel te mogen uit maken. Een musical met een thema dat ook in deze tijd belangrijk en relevant is."

Charlotte Timmers en Ron Cornet voegen zich bij een sterrencast, waaronder Niels Destadsbader, Sandrine Van Handenhoven en vele anderen. De productie belooft opnieuw een baanbrekende theaterbeleving te worden, mede dankzij het concept met de rijdende tribunes, de prachtige muziek en het meeslepende verhaal.

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

In de cast vinden we namen terug uit de originele productie én maken nieuwe acteurs hun opwachting:
Niels Destadsbader - Albert
Sandrine Van Handenhoven - Anna
Jelle Cleymans - Jan
Yanni Bourguignon - Jan
Charlotte Timmers - Céline
Jonas Van Geel - Fons
Jérémie Vrielynck - Fons
Peter Van de Velde - Luitenant De Decker
Remi De Smet - Kamiel
Marc Peeters - Generaal
Ron Cornet - Generaal

De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.

Tickets via www.14-18.nu