.
Ron Cornet
vrijdag 12 juli 2024

Ron Cornet: “Die zijn dramatisch interessanter” 

Hij mag eens iets anders doen 

We kennen Ron Cornet natuurlijk als acteur op televisie, maar sinds kort kunnen we hem ook kennen uit de musicalwereld. Hij speelt mee in de Studio 100 spektakelmusical ’14-18’.

“Vroeger deed ik wel eens audities voor musicals, maar ik had dat al een tijdje losgelaten. Tot ik de bewuste telefoon van Studio 100 kreeg om de generaal te vertolken in '14-18'. Het is de rol die daarvoor door Jo Demeyere werd gespeeld en dus zijn het grote schoenen om te vullen. Ik vind het een hele eer. Fantastisch dat zoiets nu op mijn pad komt. Ik heb nog nooit in zo'n grote productie kunnen meedraaien. Supertof dat ik dat nog mag meemaken”, zegt Ron in Primo.

Ron heeft niet de meest sympathieke rol gekregen en moet dus in de huid van de slechterik kruipen. Een erg boeiende ervaring vindt hij zelf.

“Bad guys zijn dramatisch interessanter. Mijn personage staat symbool voor de gruwelijkheid van de oorlog. Hij wordt blind voor het lijden van de gewone mens, eigen aan de oorlog. De rol is functioneel, ik heb niet veel mogelijkheden om de mens achter de generaal te laten zien, maar toch probeer ik dat.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet