.
Charlotte Van Brabander
woensdag 18 oktober 2023

Charlotte Van Brabander: “Ik liep daar niet als de Gestapo rond”

Bart Appeltans vond haar heel intens

Toen Charlotte Van Brabander deelnam aan ‘De Verraders’ was ze net zwanger. Ze doorstond een fertiliteitstraject en kreeg een miskraam net na de opnames. Gelukkig werd ze kort daarna terug zwanger en beviel ze van een prachtige dochter Billie June.

Die zwangerschap deed natuurlijk veel met Charlotte en ze had ontzettend veel last van haar hormonen waardoor ze regelmatig heel emotioneel werd.

“Ik kan niet tegen onrecht. Dat is één van de redenen waarom ik criminologie ging studeren. Ik heb het altijd al intrigerend gevonden om de waarheid te onderzoeken. Ik had in 'De Verraders' écht niet gelogen tegen Klaasje. En toch werd ik door haar een leugenaar genoemd. Dat vond ik zo oneerlijk. En ja, dan komen er emoties er aan te pas, hé”, zucht Charlotte in Tv Familie.

Ook Bart Appeltans vond dat Charlotte soms behoorlijk tekeer ging in het spel. Hij vergeleek haar soms met een Gestapo.

“Ik liep daar voor alle duidelijkheid niet de hele tijd rond als de Gestapo. Ik ben aan dat kruisverhoor begonnen omdat ik Walter als potentiële verrader zag. En dat is ook zo gebleken, net als Klaasje dus. Haar had ik ook snel door. Ik zou het als verrader anders aangepakt hebben. Vooral Klaasje heeft een te actieve rol aangenomen. En daar was geen nood aan. Zo is zij in mijn vizier gekomen.”

Bio van Charlotte Van Brabander