.
Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen
zaterdag 31 december 2022

Charlotte Vandermeersch kreeg enorme dip

Filmen in Italië en in Nepal maakten het onmogelijk om hem mee te nemen

Het maken van ‘De acht bergen’ was uiteraard geen makkelijke opdracht gezien de extreme locaties waar gefilmd moest worden. Dit bracht natuurlijk met zich mee dat Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch hun zoon niet konden meenemen.

“Voor onze film hebben we niet alleen in Italië gefilmd, maar ook vier weken in Nepal. Het was geen optie onze zoon Rufus (nu 4,5 jaar) mee te nemen. Het was een constante trektocht tussen twee- en vierduizend meter hoogte, dat gaat niet met een peuter”, aldus Charlotte aan Het Nieuwsblad.

In de helft van de reis kreeg ze een enorme dip. Voor het zeilprogramma ‘Over de oceaan’ had ze haar kind ook al eens heel lang moeten missen en bij haar terugkomst had ze toen gezegd dat ze Rufus nooit meer langer dan twee weken ging achterlaten.

“Ik heb gevochten om hem te mogen meenemen naar Nepal, want ik wou dat trauma van ‘Over de oceaan’ niet herbeleven”, onthult Charlotte aan Het Nieuwsblad.

Toch was het onmogelijk om hem mee te nemen want Rufus had drie weken in Katmandu moeten zitten zonder garantie dat ze met hem zouden kunnen bellen.