.
Chris Van den Durpel
maandag 18 maart 2024

Chris Van den Durpel: “Dan kan alles gebeuren”

Het is een verlengde van zichzelf

In oktober 2024 kunnen we allemaal massaal weer naar het theater voor een nieuwe show van Kamiel Spiessens. Chris Van den Durpel kruipt dan weer in de huid van het populaire typetje om de mensen een fantastische avond te bezorgen.

Om zo’n show te kunnen geven, moet Chris wel in de huid kruipen van Kamiel. Want als zichzelf zou hij dat niet kunnen.

“Mijn figuurtjes zijn een verlengde van mezelf, maar ik zelf ben geen held, geen tafelspringer. Stop me in een figuurtje en dan kan alles gebeuren. Maar als Chris doe ik het niet. Het zegt wel iets over mij. Ik ben redelijk introvert, denk ik. Ja, redelijk stil, redelijk teruggetrokken”, zegt Chris in Primo.

Zijn typetjes hebben Chris ook al veel bijgeleerd. Zo heeft hij dankzij hen meer en meer goesting gekregen om dingen te gaan creeëren en om dingen te maken. Maar misschien nog het allerbelangrijkste: om mensen te laten lachen.

“Dat is het schoonste beroep dat er is: zélf beslissen wanneer mensen om iets gaan lachen. Daar heb ik nog méér plezier van dan de mensen zelf. Dat is heel raar. Wanneer ik voel dat de mensen mee zijn, dat ze lachen met de grappen die ik wil maken, dat geeft me zo'n blij en intens gevoel. Daar kan ik enorm van genieten.”

Bio van Chris Van den Durpel