.
Chris Van den Durpel
vrijdag 22 maart 2024

Chris Van den Durpel: “Het is veel moeilijker geworden”

Hij zou het niet meer durven

Ook al komt Chris Van den Durpel niet meer zo vaak op televisie met al zijn verschillende typetjes, toch blijven ze allemaal een voor een ontzettend populair. Dat is ook te zien aan de positieve reacties van Vlaanderen op de nieuwe theatershow van Kamiel Spiessens.

De mensen blijven lachen met de typetjes en al zeker met Kamiel. Volgens Chris is dat te wijten aan het feit dat ze bijna stripfiguren zijn. Kamiel, Jimmy B, Snelle Eddy: die zie en hoor je.

Een terugkeer naar televisie zit er in elk geval voor Chris niet in. Zijn tijd is voorbij en hij vindt het ook prima zo.

“Het is ook veel moeilijker geworden om op televisie humor te maken. Er zijn zoveel gevoeligheden waarmee je rekening moet houden dat je bijna in je eigen vel snijdt als je grappen wil maken. Er zijn altijd mensen en doelgroepen die zich aangevallen voelen. Als ik kijk wat we twintig jaar geleden maakten, dan kun je dat nu niet meer uitzenden. De maatschappij is zodanig veranderd, dat veel niet meer kan. En er is een groot verschil tussen de dingen die je doet op tv en op het podium.”

Bio van Chris Van den Durpel