.
Chris Van Tongelen in Familie
vrijdag 27 januari 2023

Chris Van Tongelen terug in ‘Familie’: “Ik was het een beetje beu”

Ook nu is het van korte duur

Het was verrassend om te horen dat Chris Van Tongelen na lange tijd nog eens zou verschijnen in ‘Familie’. Echt weg is Chris nooit geweest uit de reeks en af en toe duikt hij nog eens op onder andere voor de begrafenis van Peter en Marie-Rose.

Maar nu mogen we ons dus terug aan een terugkeer van Bart Van den Bossche verwachten. “Bart woont en werkt nog steeds in Dubai, maar komt nu even naar België om een klant te bezoeken. En hij maakt van de gelegenheid gebruik om zijn familie te zien. Maar net als de vorige keer zal Bart ook nu weer zeggen dat hij snel terug naar Dubai moet”, vertelt Chris in Tv Familie.

Dat zullen de fans ongetwijfeld erg jammer vinden en velen hadden Chris liever wat langer in de reeks zien blijven. Maar Chris zelf vindt het prima zo.

“Meer moet dat niet zijn. Vorig jaar dook ik ook twee keer in ‘Familie’ op. Ik was in twee afleveringen te zien bij de begrafenis van Peter en Marie-Rose. En nadien was er nog een videocall met mijn ‘Familie’-zoon Jelle. Ik vind het prima zo. Ik heb er nu elke keer wel weer zin in.”

Chris moet toegeven dat hij ‘Familie’ 5 jaar geleden een beetje beu was. Wat niet abnormaal was na zestien jaar voltijds in de reeks mee te spelen. “Ik vond mijn job routineus geworden. En ik kon weinig andere opdrachten aannemen. Maar ik was wel zelfstandige geworden om allerlei dingen te kunnen doen. Ik merkte dat ik iets te veel begon te zagen bij ‘Familie’ en ik besefte dat er iets moest veranderen. Vandaar dat ik toen vroeg om mijn rol te skippen.”