.
Eddy Planckaert, Christa Planckaert
donderdag 28 oktober 2021

Christa Planckaert: “Ze zien de meisjes toch zo graag”

Zo gelijkend en toch zo verschillend

Vader Eddy Planckaert en zoon Junior Planckaert mogen dan wel beide harde werkers zijn, er zijn ook heel wat verschillen merkbaar tussen vader en zoon. Maar dat ze een liefde hebben voor voertuigen met twee wielen, dat staat vast. Al mag het voor Junior wel iets sneller gaan en kiest hij liever voor de motor dan de fiets.

Bovendien is Eddy ook meer een flapuit net zoals Stephanie en Francesco, en is Junior eerder de man van weinig woorden. “Ik heb een cocon rond mij opgebouwd. Ik neem veel in mij op, maar ik ga niet rap iets zeggen. Ik wil geen nutteloze energie steken in discussies. Ik zeg wat ik te zeggen heb, dat volstaat”, zegt Junior in Story.

Christa Planckaert vult nog graag aan met iets dat de mannen gemeenschappelijk hebben. “Ze zien allebei de meisjes graag”, lacht ze. Maar Eddy herkent veel van zichzelf in zijn zoon Junior. “Junior heeft enorm veel talent en hij zou het zo ver kunnen brengen, maar hij gebruikt het niet, en daar word ik zot van.”

Er was een tijd dat Junior heel erg veel van koersen hield, maar dat heeft hij voor bekeken gehouden. En racen met de auto is ook voor hem geen uitdaging, want hij wint die wedstrijden puur op talent. Voor Eddy bestaat er geen twijfel: “Als ik zo’n talent had, zou ik ’s morgens om zes uur opstaan om dat ver eraf te lopen. Mocht hij half zoveel inspanningen doen als ik, dan was hij een topper.”