Christel Cabanier (Mijn Restaurant); “Daar konden ze lang op teren”
Een programma als ‘Mijn Restaurant’ heeft altijd wel succes gehad. En dus leek het VTM een goed idee om het hele concept terug van onder het stof te halen.
Helaas was zo’n programma niet altijd de sleutel tot een blijvend succes wanneer het programma gedaan was. Heel wat restaurants hebben de deuren heel snel moeten sluiten.
“Ze begonnen ook altijd met een waanzinnig succesverhaal. De winnende restaurants waren maandenlang volgeboekt, hé. Daar konden ze lang op teren. Sommigen begonnen te zweven, genoten van hun BV-status. En dan verlies je al eens de focus op wat écht belangrijk is”, vertelt gewezen jurylid Christel Cabanier in Dag allemaal.
In het tweede en derde seizoen werd vaker gedacht aan coaching van de kandidaten. Men merkte heel snel dat daar nood aan was. En Christel weet nog heel goed, hoe zij bij het programma terecht kwam.
“Ik was toen directeur van hotel Bloom in Brussel. De makers belden mij uit het niets. Ik dacht eerst nog dat het een grap van vrienden was. Maar ik werd uitgenodigd voor een auditie. Ik mocht een restaurant uitkiezen waar ik nooit eerder geweest was. Bon, we zijn dan naar restaurant Chrystel geweest. En mijn geluk was dat het die avond echt keislecht was en ik dus ongezouten m'n mening kon geven. VTM was overtuigd.”

