.
News Image

Cirque du Soleil en Leonard Cohen op kerstavond op Canvas

Muzikale kerstavond op Canvas.
Op kerstavond vertelt David Attenborough, de peetvader van de Britse natuurdocumentaires, de 500 miljoen jaar lange geschiedenis van de gewervelde dieren in het eerste deel van Rise of the Animals. (om 19.10 u op Canvas.). In het tweede deel, op zaterdag 31 december, heeft hij het over de zoogdieren.
Om 20.00 u. is er de Kersttoespraak van de koning
Daarna zien we in The Making of Planet Earth II (20.50 u.) hoe de makers van de meest bekeken en meest besproken natuurreeks ooit erin geslaagd zijn al die adembenemende beelden te maken van de natuur en de dieren onze planeet. Er werd drie jaar gewerkt aan de reeks. De verschillende productieploegen maakten 117 filmtrips in 40 landen, goed voor 2089 draaidagen, van Antarctica tot Ethiopië, en van Canada tot Nieuw-Zeeland.
Voor een heel ander, maar haast even kleurrijk en wervelend spektakel zorgt Cirque du soleil (21.40 u.) met Amaluna, een liefdesverhaal dat zich afspeelt op een mysterieus eiland dat wordt beheerst door de cycli van de maan en geregeerd door godinnen. De show wordt opgevoerd door hoofdzakelijk vrouwelijke artiesten en muzikanten.
Om 22.45 u. volgt Leonard Cohen Live in Dublin, een registratie van een concert dat de betreurde Leonard Cohen in 2013 gaf in de Ierse hoofdstad. Met zijn Unified Heart Touring Band brengt hij nummers uit zijn 'Old Ideas'-cd, en een aantal van zijn grootste hits, zoals 'Halleluja', 'So Long, Marianne' en 'Closing Time'.
Aansluitend, om 23.45 u. brengt het Huelgas Ensemble in A Christmas Tale een selectie van beroemde en minder bekende kerstliederen.
Om middernacht is er de traditionele Middernachtmis, dit jaar van uit Onze-Lieve-Vrouw Geboortebasiliek in Tongeren.

Bio van Leonard Cohen