.
Clara Cleymans in Arcadia
donderdag 26 oktober 2023

Clara Cleymans in seizoen 2 van Arcadia

Opnames tweede seizoen Arcadia gestart.

De opnames voor het tweede seizoen van Arcadia zijn gestart. Met Clara Cleymans en Aimé Claeys mag de cast twee nieuwe Vlaamse topacteurs verwelkomen. De fictieserie krijgt met landgenoot Joël Vanhoebrouck ook een nieuwe regisseur.

De cast van Arcadia bestaat uit bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs, onder wie Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Jean Janssens, Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Michaël Pas. In het tweede seizoen nemen ook Clara Cleymans en Aimé Claeys een belangrijke rol op zich. Aimé maakte al furore in Onder vuur en de bekroonde serie 1985. Clara speelde al enkele grote rollen in series zoals De ridder, We moeten eens praten en onlangs nog in De twaalf. Langs Nederlandse kant sluit topacteur Romana Vrede aan bij de cast. Daarnaast neemt er ook iemand nieuw plaats in de regiestoel: Joël Vanhoebrouck. Hij was al de regisseur van enkele Vlaamse topseries zoals Undercover, Black-out en Eigen kweek. De scenaristen zijn opnieuw Bas Adriaensen, Zita Theunynck en Philippe De Schepper.

Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving, Arcadia. Omdat schaarste heerst, wordt een burgerscore geïntroduceerd. Waar in het eerste seizoen het systeem met de burgerscore de familie Hendriks helemaal verscheurde en uit elkaar duwde, wil de familie in het tweede seizoen de rollen omdraaien. Ze nemen het op tegen het systeem om zo van de wereld een betere plek te maken voor iedereen. Maar welke prijs zal de familie hiervoor betalen en blijven ze nog wel een familie?

Het eerste seizoen van Arcadia bereikte met gemiddeld 1.072.743 kijkers per aflevering een groot publiek in België. Ook in Nederland en Duitsland werd de fictiereeks lovend ontvangen. Het volledige eerste seizoen van Arcadia is nog steeds te bekijken op VRT MAX. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen wordt uitgezonden.

Bio van Clara Cleymans en Aimé Claeys