.
Koen Wauters van Clouseau
donderdag 11 juli 2024

Clouseau, Sting, Keane en Oscar & The Wolf headliners Beach Festival 2024

Dat gaat een feest worden!

Van 19 tot en met 21 juli staat Nieuwpoort opnieuw in het teken van het jaarlijkse 'Beach Festival'. De afgelopen maanden werd duidelijk dat er voor komende editie heel wat sterke namen op de affiche staan. Onder andere Sting, Keane, Oscar and the Wolf, Clouseau, Metejoor & Loreen zakken af naar Nieuwpoort. Het festival vindt lokale verankering belangrijk en programmeert daarom ook "Attention Attention". Bovendien verlengen organisator TWICE entertainment en Stad Nieuwpoort hun overeenkomst voor de komende 7 jaar.

Attention Attention is een band met leden uit Koksijde en Nieuwpoort. Met Arne Demoen aan de drums, Tim Duyck aan de keys, Kris Demets op bas en Nick Herweyers op gitaar en zang. Ze noemen zichzelf "een balorkest dat houdt van popsongs"; en laten zich inspireren door crooners zoals Roy Orbison, Chris Isaak en Alex Turner. "Spelen op het Beach Festival wordt één van de hoogtepunten van ons muzikale jaar. We zijn van de streek, brachten onlangs een EP uit die ´The Beach Stays The Same´ heet en deden net een intense #TourZee in huiskamers langs de kustlijn. Nu Beach Festival... Dat heet dan het samenvallen van alle puzzelstukjes zeker?", lachen de bandleden van Attention Attention. "We steken ook niet onder stoelen of banken dat we fier zijn om de affiche te delen met artiesten zoals Keane, Seasick Steve en Sting. Met die muziek groeiden we op! Een reden te meer om de ziel uit ons lijf te spelen. Maar vooral ook om van Beach Festival te genieten, samen met het publiek."

Het is ook duidelijk dat het Beach Festival ook de komende jaren nog veel ambitie heeft. Het festival gaat dit jaar voor het eerst 3 dagen door in plaats van 2 en organisator TWICE entertainment tekende een overeenkomst met de Stad Nieuwpoort voor de komende 7 jaar. Burgemeester Geert Vanden Broucke reageert tevreden: "Na twee heel succesvolle edities van het Beach Festival kiest de Stad Nieuwpoort resoluut om dit concept duurzaam verder te zetten. We zijn overtuigd dat we door deze verlengde samenwerking met TWICE entertainment, Nieuwpoort op een unieke manier internationaal in de kijker kunnen zetten."

Beach Festival Nieuwpoort gaat door van 19 tot 21 juli 2024 en programmeert onder andere Sting & Seasick Steve op vrijdag; Oscar and The Wolf, Keane en Loreen op zaterdag en sluit op zondag - de nationale feestdag - af met artiesten van eigen bodem waaronder Clouseau, Metejoor en Natalia.

Koop hier jouw tickets

Bio van Clouseau, Natalia, Metejoor en Oscar & The Wolf