.
Coco Jr
vrijdag 23 december 2022

Cocojr. krijgt regelmatig te horen dat hij ‘nen specialen’ is

Het was een tijd waarin je overal partij moest kiezen

Cocojr. voelt zich niet altijd begrepen en graaft dan graag diep in zijn persoonlijkheid, op zoek naar verklaringen. Via zijn oudste zoon kwam hij te weten dat hij ADD – Attention Deficit Disorder - heeft. Zich lang concentreren op één ding is dus moeilijk, onthult hij in Primo.

Al op jonge leeftijd voelde Cocojr. zich wat anders. “Ik trok me altijd terug op mijn kamer om naar The Beatles te luisteren en hun liedjes te analyseren,” bekent hij. Hij wist toen al dat zijn toekomst zich op een podium zou afspelen.

De keuze om met The Dinky Toys voor een commerciële sound te gaan, werd niet overal geapprecieerd. “Het was een tijd waarin je overal partij moest kiezen,” verduidelijkt hij in Primo. “Dat werkte bij mij als een rode lap op een stier. Ik deed dan liefst het tegenovergestelde.“

Sommigen vonden dat ze muziek maakten voor het ‘simpele volk’. “Maar ik trok me daar niks van aan. Ik heb me altijd verzet tegen iedere vorm van elitarisme,” verdedigt Cocojr. zich.

Zijn leeftijd, 58 jaar, maakt hem niet direct melancholisch. “Ik heb nog een paar eieren te leggen en ik ga daar dringend werk van maken,” lacht hij zelfverzekerd.

Bio van Coco Jr., The Dinky Toys en The Beatles