.
Bart Peeters
vrijdag 28 juli 2023

Dáár begon het leven van Bart Peeters

Dankzij dát verbonden met de wereld

Volgende week staat Bart Peeters op ‘Sfinks’, het festival in Boechout, wat voor hem eigenlijk zijn achtertuin is. Een thuismatch dus op de plaats waar het voor hem allemaal begon.

“Dankzij dat festival ben ik verbonden met de wereld. Mijn leven is in Boechout begonnen, in een dorpsschooltje. Dat is levensbepalend geweest. Je evolueert zo van piepklein naar worldwide”, vertelt Bart aan De Morgen.

“Boechout draagt een soort paradox in zich: dat is nog altijd een dorpje waar op de jaarmarkt nog koeien en Brabantse trekpaarden worden gekeurd. Een boerengemeente, maar met een geweldig dorpsschooltje”, aldus Bart Peeters.

“Ik had een superinteressante leraar in het zesde studiejaar: meester De Prins. Die was gepassioneerd door het spelen van altviool en gefascineerd door cactussen en dat geeft dus een probleem, want die stekels prikken in de handen en dat is niet goed als je altviool wil spelen”, verneemt De Morgen van een nog steeds enthousiaste Bart Peeters.

“Hij was voor mij de uitvinder van fomo: hij was altviolist, maar hield ook van cactussen. Hij kon niet kiezen, wat ik ook al mijn hele leven voorheb”.

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters