.
Frank Duboccage
zaterdag 20 mei 2023

Dáár heeft Frank Duboccage een heilige schrik van 

“We zijn hier gewoon te veel” 

Het Laatste Nieuws ging fietsen met VeloVeilig-ambassadeur Frank Duboccage. Dé ideale persoon om een beeld te schetsen over het al dan niet veilig fietsen in Vlaanderen, gezien zijn ruime ervaring als fietser.

Toch staat de fiets van Frank al ruime tijd stil. Twee jaar geleden werd hij bijna aangereden in de Ardennen en sindsdien is hij doodsbenauwd om nog zijn stalen ros van stal te halen.

Ook zijn dochters mogen van hem niet met de fiets naar het station. “Vroeger was ik zo’n pleiter om mijn kinderen met de fiets naar school te sturen, om hen in het verkeer te leren rijden. Het station is slechts 800 meter ver, maar hoogstens te voet mogen ze gaan van mij”, vertelt Frank openhartig.

“Als de ring rond Brussel vast staat, dan wordt deze straat een sluipweg richting Bertem. Daar stuur je toch geen kinderen door? Dan breng ik hen liever”, aldus Frank.

Een heilige schrik heeft hij ondertussen, zoveel is duidelijk. “Je voelt aan alles dat wij fietsers in de weg rijden”, verneemt Het Laatste Nieuws van Frank. En dus kan hij niet snel genoeg op de fietsautostrade zitten, weg van alle verkeer.

Bio van Frank Duboccage

Meer Over:

Frank Duboccage