.
Dan Karaty
woensdag 21 september 2022

Dan Karaty: “Het was gewoon een excuus”

Hij is gedegouteerd van zichzelf

Het was een moedige beslissing van Dan Karaty om met zijn alcoholverslaving naar buiten te komen. De man wou heel graag van zijn verslaving vanaf en dus besloot hij zijn probleem met de hele wereld te delen.

Al meer dan 25 jaar was Dan verslaafd en leek het uitzichtloos om daar ooit vanaf te raken. Hij bereikte de bodem een aantal jaren geleden toen zijn zoon Daniel in het ziekenhuis belandde met een levensbedreigende auto-immuunziekte.

“Mijn zoontje was negen maanden oud en neigde toen fel naar zijn moeder. Dus ik vond het niet meer dan logisch dat zij bij hem in het ziekenhuis bleef en ik thuis bij onze dochter. Terwijl dat gewoon een excuus was om thuis te drinken. Dat alcohol belangrijker was dan mijn zoon in het ziekenhuis…Dat degouteert me nog het meest”, zucht Dan in Het Nieuwsblad.

Dan was niet bezig met het feit of zijn zoon al dan niet nog zou thuiskomen. Alcohol was op dat moment et enige wat telde voor hem. En toen kwam corona.

“Mijn drankverbruik was al voor de pandemie naar een ander niveau gegaan. Elk excuus was goed om ’s middags al een paar glazen te drinken: een lunch of brunch, gaan golfen, naar een wedstrijd van de Yankees, zelfs gaan vissen met mijn zoon. Maar toen de pandemie uitbrak en alles op slot ging, viel dat weg en zat ik thuis. Daardoor dronk ik nog meer. Toen dronk ik de hele dag, tot ik niet meer kon.”

Bio van Dan Karaty

Meer Over:

Dan Karaty