.
Dani Klein van Vaya Con Dios
donderdag 7 december 2023

Dani Klein: “Het blijkt dan toch helemaal anders te zijn”

Ze kon niet altijd met geld om

Als Vaya Con Dios heeft zangeres Dani Klein de hele wereld rondgereisd. Maar zo’n 7 jaar geleden was het mooi geweest voor Dani. Ze was het allemaal moe en ze vond er niet langer plezier in. Dus trok ze de stekker uit de groep.

Toch is haar passie voor muziek nooit gaan liggen en heeft ze nu een nieuw album klaar. Dat is mede dankzij corona en zo is het virus toch nog voor iets goed geweest.

Zo’n 35 jaar geleden deed Dani haar eerste interviews met de pers. En toen was ze nog heel gestresseerd. Ze was het immers niet gewoon van veel met journalisten te praten.

“Alles ging ineens zo snel, hé! Plots wou iedereen alles van me weten. En ik was ook bang voor het onbekende. Weet je, ik was toen al lang bezig met muziek, en natuurlijk wou ik altijd succesvol zijn en met muziek mijn brood verdienen. Het is niet zo dat het een instant succesverhaal was. Ik had voordien in veel verschillende groepjes gezongen, ook in achtergrondkoortjes in de studio. Ik heb ook reclamespotjes ingezongen. Dat moest ik doen om rond te komen”, zegt Dani in Story.

De zangeres wist vaak niet hoe ze aan het einde van de maand haar huur moest betalen. Maar dat veranderde eenmaal het succes er was. “Dan wist ik niet hoe ik ermee moest omgaan. Ik denk dat je je op weinig dingen in het leven kan voorbereiden. Neem nu kinderen. Iedereen wil er, maar eens je ze hebt, blijkt het toch anders te zijn dan je je had voorgesteld.”

Bio van Vaya Con Dios en Dani Klein