.
Danira Boukhriss
zaterdag 26 november 2022

Danira Boukhriss: “Dat doet mij wel iets”

Ze is een voorbeeld voor velen

Hoewel het niet zou mogen, is er nog altijd veel racisme in onze maatschappij. Wie daar ook van kan meespreken is Danira Boukhriss Terkessidis, de winnares van ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’. Zij kreeg tijdens haar deelname wel vaker triestige commentaren en ook voordien kreeg ze er vaak mee te maken.

“Als mensen dan naar mij toekomen en zeggen dat ik een voorbeeld ben voor hen, dan doet mij dat wel iets. Op tv mensen zien met wie je je kan identificeren, dat doet iets met jonge mensen. Net zoals het zien van dokters, politici en leerkrachten van kleur”, zegt Danira in Het Nieuwsblad.”

Danira is dan ook blij dat ze jongeren kan motiveren om hun dromen na te jagen en hen te laten zien dat dat je echt wel gelukkig kan maken.

Jammer genoeg voor Danira en andere deelnemers van kleur waren de reacties soms zo heftig dat Play4 de reactiemogelijkheid op sociale media moest afzetten omdat het buiten zijn voegen barstte met haatcommentaren.

“Maar ik probeer daar niet mee bezig te zijn. Ik geef dat niet te veel aandacht. Al schrik ik wel van berichten als: ‘Je zit daar maar gewoon om het diversiteitspeil van Play4 hoog te houden. Dan denk ik: ‘mensen kunnen zo beschamend grof uit de hoek komen’.”

Download onze app voor Android of iOS