.
Kastaars
dinsdag 2 januari 2024

Danira Boukhriss, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de Kastaars

Eind deze maand is het zover!

Op zaterdag 27 januari 2024 is het zover: de tweede editie van de nieuwe mediaprijzen Kastaars! Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren, net als vorig jaar, de televisieshow. Die vindt plaats in het Pop-up theater in Puurs en is live te zien op VRT 1, VTM, Play 4, VRT MAX, VTM GO, GoPlay en hln.be.

De Kastaars! zijn de nieuwe prijzen die worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, Play Media en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Kastaars! wordt hét feest van de Vlaamse mediacontent, waarbij de Vlaming beslist: welke radio-, televisie- en onlinetalenten wil hij bekronen? Welke verhalen hebben het afgelopen jaar het meest beroerd? Welk programma of onlineformat moet absoluut in de bloemetjes worden gezet?

Er zijn in totaal tien categorieën. Het Vlaamse publiek kan in zeven categorieën stemmen: Mediapersoonlijkheid van 2023, Televisieprogramma van 2023, Fictiereeks van 2023, Nieuwkomer van 2023, Radioprogramma van 2023, Podcast van 2023 en Online persoonlijkheid van 2023. Daarnaast kiezen vertegenwoordigers uit de verschillende mediahuizen en Streamz de winnaars in drie andere categorieën: Doorbraakprijs, Carrièreprijs, en de nieuwe Impactprijs, waarbij een programma of persoonlijkheid wordt bekroond dat/die iedereen het afgelopen jaar heeft weggeblazen. De winnaar van deze Impactprijs wordt komende week bekendgemaakt.

De televisieshow zal te zien zijn op VRT 1, VTM, Play4, VRT MAX, VTM GO, GoPlay en hln.be. De radioshow zal live te beluisteren zijn op Qmusic, Joe, Radio2, MNM en Play Nostalgie én zal die dag te volgen zijn via livestream op alle digitale kanalen. Meer info over de televisieshow, radioshow en online initiatieven wordt later bekend gemaakt.

Ook in 2025 zijn de Kastaars! er, want de omroepen willen ook begin 2025 deze nieuwe mediaprijzen uitreiken.