.
Danira Boukhriss
donderdag 24 juni 2021

Danira Boukhriss opnieuw geconfronteerd met racisme

“Ik laat het van me afglijden...”

Danira Boukhriss werd opnieuw geconfronteerd met racistische opmerkingen toen ze voor België de punten mocht geven tijdens het Eurovisiesongfestival. ‘Gaat zíj óns land vertegenwoordigen?’ ‘Is dát België?’ klonk het op sociale media.

“Ik ben het intussen gewend, ik laat het van mij afglijden”, klinkt het gelaten bij Danira in Humo. “Weet je wat hét grote mysterie van racisme in deze tijd is? De Rode Duivels! Als er nu één groep mensen uit alle kleuren van de regenboog bestaat, zijn zij het wel”, aldus Danira Boukhriss in het weekblad.

Als vrouw met een kleurtje heeft Danira altijd het gevoel gehad dat ze zich extra moest bewijzen: “Toen ik als jonge vrouw – met een kleurtje dan nog – aan de Eén-talkshow ‘Vandaag’ begon, voelde ik een zekere scepsis in de lucht hangen: ‘Zal die dat wel kunnen?’”

“Af en toe gebeurde het weleens dat een oudere man die te gast was, een beetje meewarig naar mij toe kwam: ‘Allee, juffrouwke, zeg het eens.’ Dan dacht ik altijd, met opgetrokken wenkbrauw: juffrouwke? Oké, ik zál het straks eens zeggen. Na het interview zag ik meestal dat ze toch anders naar me keken”, getuigt Danira Boukhriss in Humo.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Danira Boukhriss

Meer Over:

Danira Boukhriss