.
Sasha & Davy, Sasha Rosen, Davy Gilles
woensdag 28 april 2021

Davy Gilles na coronabesmetting: “dat boezemt me angst in”

"Die beelden boezemen me angst in..."

Ook Davy Gilles liep een coronabesmetting op. Nochtans houdt de zanger zich strikt aan alle veiligheidsmaatregelen, vertelt hij in Primo.

“Buiten met mijn eigen vrouw heb ik het voorbije jaar met niemand fysiek contact gehad. Het enige wat ik recent nog gedaan heb, is padellen met vrienden, maar dat is buiten. En mijn moeder gezien, ons knuffelcontact, maar dat was eveneens buiten. Voor de rest ben ik enkel naar de supermarkt, de bakker en de frituur geweest”, blijft Davy Gilles in het ongewisse waar hij het coronavirus opliep.

En Davy Gilles heeft het zwaar te pakken. De test kwam ‘sterk positief’ terug en Davy voelt zich lamlendig: “Elke spier en élk gewricht in mijn lichaam doet zeer. Ik neem wel paracetamol, maar dat helpt niet voldoende”, geeft Davy toe in Primo.

Toch prijst Davy Gilles zich gelukkig: “Als het niet erger wordt dan deze - al bij al milde - symptomen mag ik beide pollen kussen. Want de beelden van overvolle ziekenhuizen waar patiënten naar adem happen, boezemen me toch wat angst in”, geeft de zanger toe.

Walter Grootaers onthulde onlangs dat zijn stem onherroepelijk beschadigd werd tijdens zijn coronabesmetting. Ook dat baart Davy zorgen: “Met mijn zangstem is voorlopig niks mis, maar ik klink vermoeid en verkouden. Ook maak ik veel slijm aan. Ik hoop echt dat het hierbij blijft.”