.
Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen
dinsdag 3 januari 2023

De grootste angst van Charlotte Vandermeersch

Als ouder moet je je kind kunnen loslaten

Tijdens het maken van hun film ‘De acht bergen’, moesten Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen hun zoontje achterlaten voor een langere periode.

“Terwijl wij in Nepal zaten, is Rufus thuis fantastisch opgevangen. We hadden samen een kalender gemaakt, zo kon hij aftellen. We konden amper bellen door gebrek aan gsm-bereik”, onthult Charlotte aan Het Nieuwsblad.

Toch was hij niet kwaad toen ze uiteindelijk terug thuiskwamen. Ze waren eerlijk geweest tegen hem en hadden hem ‘voor vol aanzien’. “Dat je hem geruststelt bij alle moeilijkheden die je tegenkomt, bij je afwezigheid, bij de ruzies die Felix en ik wel eens hebben. Zo kan Rufus dat beter loslaten. Wij moeten dat ook doen, als ouder”, geeft Charlotte toe.

“Felix is bezorgder om onze zoon in het dagelijkse leven, ik heb soms grote angsten over hem die ik echt moet afweren, bekent Charlotte Vandermeersch aan Het Nieuwsblad.

Ze vindt dat haar ouders dat vaker met haar hadden moeten doen. “Ze hadden het beste met mij voor, maar vooral bij mijn vader heb ik dat gemist”, aldus Charlotte.

Bio van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen