.
News Image

De Kotmadam neemt definitief afscheid

De allerlaatste opnames zijn een feit.


Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan en dat weet de cast van 'De Kotmadam' ondertussen ook. De afgelopen maanden vonden in Mechelen de opnames van seizoen 25 plaats, in theorie het allerlaatste seizoen van de reeks die eind 1991 voor het eerst op tv kwam. En vandaag is de allerlaatste draaidag van de reeks rond de populairste kotmadam van Vlanderen.



Begin 2019 was op VTM seizoen 23 van de komische reeks te zien, wanneer seizoen 24 en 25 op antenne gaan is momenteel niet duidelijk. Feit is dat Katrien Devos en Mark Verstraete vandaag na meer dan 28 jaar afscheid nemen van hun personages Jeanne Liefooghe-Piens en Jef Liefooghe. Voor de twee hoofdrolspelers én voor bedenker René Vlaeyen valt het doek over een stukje tv-geschiedenis. Er werden iets meer dan 350 afleveringen van de reeks gemaakt en dat met een in totaal 29 studenten die bij de kotmadam hun intrek namen. Onder andere Geert Hunaerts, Marianne Devriese, Steve Geerts, Geert Hunaerts, Britt Van der Borght, Tom Landuyt en Aron Wade waren in de reeks nog als student te zien. Wie herinnert zich niet meer Charles-Victor, Sam, Billy, Betty en Koen, de allereerste studenten die er in 1991 bij waren?



Er waren ook vast gastacteurs zoals Din Meysmans, Gunter Reniers, Ron Cornet, Jos Van Gorp en Jelle Cleymans die 27 jaar geleden voor het eerst zijn opwachting in 'De Kotmadam' maakte. Er zal vandaag zonder twijfel een traantje weggepinkt worden op de set van 'De Kotmadam', cast en crew zetten zo goed als zeker een definitief punt achter dit stukje tv-geschiedenis.


Bio van Katrien Devos en Mark Verstraete