.
News Image

De Powerpuff Girls zijn terug

Splinternieuwe animatiereeks vanaf 23 april op Cartoon Network.


De drie schoolvoorbeelden van authentieke girl power zijn terug! Cartoon Network kondigt vandaag de wereldwijde comeback aan van een van de populairste franchises van de zender: de Powerpuff Girls! De start van een splinternieuwe animatiereeks op 23 april is het orgelpunt van de wereldwijde herlancering van de bekende franchise. Naast de nieuwe reeks stelt Cartoon Network namelijk ook een nieuwe licentielijn voor, met speelsets, poppen, verkleedkostuums, boeken en nog veel meer. Doel van de meisjes blijft na al die jaren hetzelfde: de wereld redden vóór bedtijd!



The Powerpuff Girls is een van Cartoon Network's langstlopende series. De door Craig McCracken gecreëerde reeks ging in 1996 van start en won reeds 2 Emmy® Awards. Er waren daarnaast nog eens 5 nominaties en ook pakte de serie, die bestond uit 78 afleveringen, tal van animatieprijzen tijdens de loopperiode. Warner Bros Pictures bracht in 2002 een film uit over de drie meisjes. Met meer dan $2,5 miljard inkomsten uit retail sinds hun debuut is The Powerpuff Girls een van de succesvolste Cartoon Network merken aller tijden. Het merk heeft ook z'n voet op de modekaart gezet, met partners (oa. Jeremy Scott - Moschino) en collecties over de hele wereld.



Het verhaal:

De drie jonge meisjes Blossom, Bubbles en Buttercup zijn een creatie van Professor Utonium. In een poging om het perfecte meisje te creëren mengde hij suiker, zout en alles waar je van houdt. De professor voegde per ongeluk ook Element X toe, wat een enorme explosie veroorzaakte en het ontstaan van de Powerpuff Girls betekende! De drie heldinnen zetten hun superkrachten in om hun stad Townsville veilig te houden en de wereld te redden vóór het slapen gaan.



De splinternieuwe Powerpuff Girls zijn vanaf 23 april iedere zaterdag en zondag om 8u30 te zien op Cartoon Network.