.
Het Verboden Circus
dinsdag 11 mei 2021

De Proefkonijnen brengt derde coronaveilige theatertocht

'Het Verboden Circus waar samenkomen en plezier maken essentieel zijn'

Dit weekend ging in Fort 5 in Edegem de nieuwe openluchtvoorstelling van De Proefkonijnen in première. Het is de derde coronaveilige theatertocht van het gezelschap en nog voor de start van de reeks waren zo goed als alle 4000 beschikbare tickets de deur uit. Daarom wordt de voorstelling met Mike Wauters, Gregory Van Damme, Jolijn Antonissen, Saar Wouters, Ken Verdoodt en Maja Van Honsté dan ook verlengd tot 11 juli.

Het publiek wordt door kleurrijke personages op sleeptouw genomen in kleine groepjes doorheen een spannend verhaal. Dat is de formule waarmee De Proefkonijnen de afgelopen maanden uitpakte. In je eigen bubbel wandelen in openlucht kan onder de strengste coronamaatregelen. Daardoor leken de theatertochten van De Proefkonijnen de voorbije weken nog de enige plek in Vlaanderen waar je theater kon beleven. Meer dan 10.000 bezoekers vonden de weg naar één van de voorstellingen van het gezelschap.

In hun nieuwe voorstelling Het Verboden Circus krijg je nog meer bijzondere personages, spektakel, muziek, dans én acrobatie voorgeschoteld. Maar de makers gingen ook de mosterd halen bij de actualiteit. Wanneer cultuur en samenkomen verboden zijn, is er Het Verboden Circus, waar kunst en spektakel weelderig tieren.

Terwijl je wordt rondgeleid bij een waarzegster, leeuwentemmer en vrouw met baard krijg je steeds duidelijker de vraag voorgeschoteld of wat dezer dagen als 'niet essentieel' wordt beschouwd, niet net essentieel is en andersom. Samenkomen, plezier maken en ontspannen... Net dat kan allemaal - op coronaveilige wijze weliswaar - in Het Verboden Circus.

Aangezien de oorspronkelijke data zo goed als uitverkocht zijn, is snel zijn uiteraard de boodschap. Tickets via www.deproefkonijnen.be .

Bio van Maja Van Honsté, Mike Wauters, Gregory Van Damme en Ken Verdoodt